Transodra Online
Znajdziesz nas na Facebooku
„Gazeta Chojeńska” numer 40 z dnia 03.10.2017

Prezentujemy tu wybrane teksty z każdego numeru.
Wszystkie artykuły i informacje znajdują się w wydaniu papierowym.
Chojna na krótkiej liście modlitw
Gdzie w nocy do lekarza?
Oceaniczne kreacje
Ser nagrodzony w Poznaniu
Tłok na niebie
Pogoda sprzyjała CeDyni
Projekty do weryfikacji
Sport

Ser nagrodzony w Poznaniu

Ser kozi widuchowski Edyty Szczupak z Gospodarstwa Ekologicznego „Frykas” w Marwicach (gmina Widuchowa) podczas Międzynarodowych Targów „Smaki Regionów” zdobył nagrodę Perła 2017 w kategorii „najlepszy regionalny produkt żywnościowy”. Impreza trwała od 23 do 26 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Edyta i Cezary Szczupakowie podczas prezentacji swych serów dwa lata temu w Widuchowej

Była to już siedemnasta edycja konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Z naszego województwa nagrodzono także: jesiotra wędzonego Anny Skowrońskiej z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, chleb szczeciński z Piekarni-Cukierni Przemysława Wojciechowskiego i wino dolickie z owoców róży z gospodarstwa ekologicznego Sedina Bożeny i Ryszarda Jaszczowskich. Perłę 2017 za najlepszą regionalną potrawę z ryby regionalnej otrzymała przystawka z leszcza z Doliny Dolnej Odry (Gospoda Herbu Korab - Danuta Gołowacz i Małgorzata Dzieciniak).
(tekst i fot. rr)

do góry
2020 ©  Gazeta Chojeńska